U bevindt zich hier:  Home - Actualiteit - Verlengde termijn vervroegd afschrijven

Verlengde termijn vervroegd afschrijven

Investeert u in een bedrijfsmiddel dat u meerdere jaren in uw vennootschap/eenmanszaak gaat gebruiken, dan kunt u daarover direct 50% afschrijven. Met deze tijdelijke maatregel wil het kabinet een impuls geven aan de investeringen in Nederland en zo de economie op gang helpen.

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft onlangs aangegeven dat u in 2013 versneld kunt afschrijven. U mag in 2013 direct 50% van uw investering voor uw vennootschap/eenmanszaak afschrijven. Normaal gesproken geldt dat u slechts 20% op bedrijfsmiddelen mag afschrijven en 10% op goodwill. Als u gebruikmaakt van deze stimuleringsmaatregel, is het gevolg hiervan wel dat u in latere jaren weer minder kunt afschrijven. Bij de keuze of vervroegd afschrijven voor u interessant is ondersteunen wij u graag. Ik verwijs u hierbij naar het contactformulier.

Voordeel versneld afschrijven
Het voordeel van deze afschrijving is dat deze de winst van uw vennootschap/eenmanszaak verlaagt. U betaalt uiteindelijk dus minder belasting in het jaar van de afschrijving. Deze versnelde afschrijving vormt een onderdeel van het pakket aan maatregelen dat voor ondernemingen in ons land de mogelijkheden moet vergroten om investeringen te doen.

Terug naar het overzicht